Rychlé italské tiramisu

Italská kuchyně je rychlá a jednoduchá, a takový je i náš recept z dovolené:

1 balení (250 g) sýr mascarpone
3 vejce
2 vrchované lžíce moučkového cukru
káva
2 balení cukrářských piškotů
trochu kakaa na posypání
lžíce mandlového likéru (např. Amaretto)

Rychlé italské tiramisu

Připravte si (nejlépe do misky) 1/2 l dobré silné překapávané kávy nebo espressa. V jiné míse utřete 3 žloutky s cukrem, poté je smíchejte se sýrem mascarpone a přimíchejte likér. Ušlehejte sníh ze 2 bílků a lehce vmíchejte do krému z mascarpone.
Do formy (nebo mísy na dezert ap.) dejte střídavě vrstvu krému a cukrářských piškotů namočených v kávě. Poslední vrstvu z mascarpone posypejte kakaem.

Rychlé italské tiramisu podávejte vychlazené, nejlepší je rozleželé, tedy připravené den dopředu.
Připravíte-li jej ale na poslední chvíli, je stejně výborné, když je před podáváním dáte asi na půl hodiny do mrazáku.

TIP

Abyste se ochránili před salmonelou, můžete žloutky s cukrem utřít ve vodní lázni zahřaté na teplotu 70° C, při které se žloutky ještě nesrazí, a přitom jsou tepelně upravené.