Rychlá fazolová polévka

2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu

kečup

1 cibule, česnek dle chuti

kostka masoxu

olej, sůl, cukr, ocet, koření…

Otevřeme obě plechovky fazolí a slejeme z nich nálev. Fazole z jedné plechovky rozmixujeme na kaši. V hrnci rozpálíme 2-3 lžíce oleje. Cibulku nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme (česnek dle Vaší chuti, já dávám 4-5 stroužků) – vše přidáme do hnce. Chvilku restujeme a pak přidáme kaši z rozmixovaných fazolí a trochu kečupu (zase dle vaší chuti). 2-3 minuty mícháme, pak dolejeme vroucí vodou (1 litr). Pořádně rozmícháme, přidáme kostku masoxu, lžíci octa a 1-2 lžíce cukru. Vaříme asi 10 minut. Můžeme dochutit majoránkou, nasekanou zelenou petrželkou, libečkem, pažitkou … Na poslední 1-2 minuty dáme do polévky prohřát druhou plechovku fazolí. Nezahušťujeme. Podáváme s chlebem.


TIP


do polévky se hodí bramborové noky

podobně lze udělat polévku z bílých fazolí, ale i z čočky

kouskem nakrájené klobásky vhozené na začátku vaření nikoho neurazíte