Rybí polévka z kapra

2 větší mrkve
1 střední petržel
1/4 většího celeru
1/2 brokolice
sůl, zelená petrželka, muškátový květ
hlava z kapra, kostra, vnitřnosti, jikry či mlíčí
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky

Rybí polévka

Rybí polévka je tradiční vánoční polévka. Hlavu, kostru a vnitřnosti opláchneme a dáme do vody. Osolíme a vaříme asi 1/2 hodiny. Vývar přecedíme. Maso z kostry obereme a dáme zpět do vývaru.
Mezitím si osmažíme na másle nastrouhanou zeleninu a spolu s brokolicí a vnitřnostmi přidáme do vývaru a povaříme asi 10 – 15 minut. Dochutíme muškátovým květem, přidáme jíšku z másla a mouky a povaříme asi 10 minut a rybí polévka je hotová.