1 větší mrkev, petržel, celer
cibule
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
50 g másla
4 lžíce hladké mouky
rybí hlava a vnitřnosti
domácí nudle
zelená petrželka
Rybí polévka s domácími nudlemi – recept
Do 1,5 l vody dáme vařit mrkev, petržel, celer, koření a vodu osolíme.
Zvlášť dáme vařit hlavu a vnitřnosti. Rozpustíme máslo a se 4 lžícemi hladké mouky uděláme světlou jíšku, ve které necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. V osolené vodě uvaříme nudle. Když je zelenina v polévce měkká, zahustíme polévku jíškou, necháme přejít varem, přidáme uvařené rybí maso z hlavy a rozkrájené vnitřnosti, vložíme uvařené zcezené nudle a posypeme zelenou petrželkou.
Rybí polévka s domácími nudlemi může být podávána.