Rybářova sekaná

Uvedené množství surovin stačí na 2 šišky sekané!

Ryba (amur, kapr, tolstolobik) cca 4 kg
koření ponravka
1 velká cibule
1 velká palička česneku
2 – 3 rohlíky namočené v mléce
2 – 3 rohlíky suché
3 vejce
koření na mleté maso
sůl
strouhanka na obalení

Rybářova sekaná – recept

Vykuchanou rybu zbavíme kůže, rozporcujeme a dáme vařit do osolené vody, přidáme trochu koření ponravka a vaříme cca půl hodiny.
Vychladlé porce ryby vykostíme.
Oloupeme paličku česneku, cibuli a spolu s rohlíky namáčenými v mléce a suchými rohlíky spolu s vykostěnou rybou umeleme na masovém mlýnku. Umletou směs ochutíme kořením na mleté maso, přisolíme a přidáme 3 celá vejce. Vše dobře propracujeme a vytvoříme 2 šišky sekané, které obalíme strouhankou a dáme na vymaštěném pekáči péct do trouby.

Rybářova sekaná chutná jak teplá tak za studena. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo s bramborem.