800 g růžičkové kapusty
250 g uzené klobásy
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
125 ml mléka
1 vejce
50 g strouhaného ementálu
2 – 3 stroužky česneku
sůl
špetku cukru
muškátový oříšek
Růžičkové kapustičky v bešamelu – recept
Omyté kapustičky nařízneme do kříže a povaříme v osolené vodě. Vodu z kapustiček slijeme a část vody si dáme stranou.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, do které přiléváme mléko a podle potřeby dále ředíme odloženou vodou z kapustiček. Přimícháme sůl, muškátový oříšek, špetku cukru, vejce a utřený česnek.
Do zapékací mísy klademe střídavě kapustičky a kolečka klobásy a zalijeme připraveným bešamelem, zasypeme sýrem a zbytkem másla.
Zapékáme v troubě asi 15 minut.
TIP
Hotové růžičkové kapustičky v bešamelu můžeme posypat lahůdkovou cibulkou nebo nasekanou čerstvou petrželkou. Před zapečením můžeme do bešamelu ještě přimíchat nastrouhané syrové brambory.