1 kg zadního hovězího masa
3 – 4 lžíce tatarské omáčky Hellmanns
sůl, pepř
mletá paprika
hladká mouka
olej
cibule
Roštěnky na tatarské omáčce – recept
Maso nakrájíme na plátky, posolíme, popepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce.
V kastrolu rozehřejeme olej a na něm plátky masa z obou stran zprudka opečeme. Poté je vyndáme do mísy a na oleji orestujeme cibuli, vložíme zpět maso, podlijeme troškou vody a přidáme 3 – 4 polévkové lžíce tatarské omáčky.
Maso dáme dusit zakryté pokličkou (tu sundáme asi 10 min. před koncem dušení) do trouby, dokud není maso zcela měkké a omáčka nezhoustne.
Roštěnky na tatarské omáčce podáváme s hranolky nebo rýží.