Roláda z vepřového masa + foto

Roláda z vepřového masa800 – 1000 g vepřového masa (plecko nebo libovější bůček)
sůl, pepř
hořčice
3 – 4 stroužky česneku
4 vejce
100 – 150 g salámu či klobásy podle vlastního výběru (nebo kousek uzeného masa)
zelená a červená paprika
olej ev. jiný tuk

Roláda z vepřového masa – recept

Vepřové plecko nebo bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany lehce potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem.
Na sádle či oleji usmažíme rozšlehaná, osolená vajíčka, která rozprostřeme na plát masa asi 2 cm od krajů. Salám či klobásu nakrájíme na kostičky, stejně tak i papriku a rovněž rozprostřeme na plát masa.
Než roládu zavineme, můžeme vložené suroviny okořenit např. vegetou, grilovacím kořením nebo jenom dochutit solí. Pokladený plát masa svineme do rolády, kterou omotáme nití.
Na pekáč dáme olej, vložíme roládu a dáme péct do předehřáté trouby. Po chvilce podlijeme horkou vodou. Roláda z vepřového masa musí být v průběhu pečení podlévána vždy troškou horké vody a polévána vlastním výpekem.



Roláda z vepřového masa


Roláda z vepřového masa



TIP

Roláda z vepřového masa chutná nejen k bramborové kaši, ale je výborným pohoštěním i za studena (roládu můžete upéct den předem), které přizdobíte listy salátu , ev.různou zeleninou. Roláda z vepřového masa je chutnější (šťavńatější), když ji nejříve asi 1/2 hod. dusíme pod poklicí a teprve pak pečeme.