Roláda s hrkhrk krémem + foto


4 vejce – z bílků sníh

4 lžíce polohrubé mouky

4 lžíce krystal cukru

1 smetana ke šlehání (nejméně 31%tuku a víc)

1 ztužovač šlehačky

1 pudink bez vaření Olé dr.Oetker

šťáva ze dvou malých plechovek třeba mandarinkového kompotu

Těsto



Vyšlehat žloutky s cukrem, přidat mouku a opatrně vmíchat sníh. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme při 180°C cca 10 minut.
Hned po upečení srolujeme i s papírem, zabalíme do utěrky a necháme zcela vychladnout.


Hrkhrk krém


Smetanu ke šlehání, ztužovač šlehačky, pudink bez vaření Olé dr.Oetker a
šťávu ze dvou malých plechovek mandarinkového kompotu dáme do plastové uzavíratelné nádoby a párkrát zatřepeme-zahrkáme. Krém krásně ztuhne.


Roládu rozvineme, sundáme z pečícího papíru, natřeme krémem, proložíme okapaným kompotem a zase srulujeme. Zbytkem krému potřeme roládu a obsypeme např. krokantem, kokosem nebo dozdobíme dle fantazie