Proč nejlepší? A že to o svém receptu říká každý? Zkuste ten náš a uvidíte sami. Těsto je krásně vláčné, pokud ho necháte v lednici chvíli odležet, vůbec se nelepí a jde hravě vyválet i na velmi tenký plát, To se hodí zejména, pokud perníčky slepujete nebo třeba zdobíte marcipánem či jinou potahovací hmotou. Dozdobení perníčků určitě doporučujeme, těsto totiž není příliš sladké. Zato překrásně voňavé po koření a medu. Krásně provoní celý byt a chutná všem!
Na cca 50 středně velkých perníčku budete potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 100 g cukru moučka
- 1 zarovnanou lžičku jedlé sody
- 1 zarovnanou lžičku kypřicího prášku do perníku
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky kakaa
- 120 g másla
- 2 vejce velikosti M
- 2 lžíce medu
Postup: Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte zbytek a vypracujte hladké těsto. To jde stejně dobře v míse a následně na vále, jako v robotu. Těsto nechte odležet v lednici a následně vyválejte plát asi 0,3 cm tlustý a vykrajujte tvary, které opatrně přeneste na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Pečte asi 8 minut na 180 °C (dokud není těsto krásně zlatavé). Nechte vychladnout a spojujte oblíbeným džemem nebo třeba Nutellou.