250 g cibule
4 lžíce sádla
500 – 600 g předního hovězího masa (nejlépe kližky)
2 lžičky hladké mouky
2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky
rajčatový protlak
7 dl vývaru z kostí
sůl, drcený kmín, mletý pepř, majoránka
2 stroužky česneku
2 párky
Pražský guláš – recept
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světlezlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme utřený česnek, drcený kmín, mletý pepř dusíme.
Před dokončením pražský guláš dochutíme najemno rozemnutou majoránkou.
TIP
Před podáváním ozdobíme každou porci guláše půlkou ohřátého párku a jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo vařené brambory. A ještě něco – skleničku vychlazeného piva. Dobrou chuť!