250 g zeleniny (mrkev, petržel, celer, hrášek)
150 g rostlinného másla
1 lžíce hořčice
2 mladé cibulky s natí
2 natvrdo uvařená vejce
sůl
Pomazánka z uvařené zeleniny – recept
Zeleninu z polévky nebo uvařenou zvlášť ve slané vodě rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme rostlinné máslo, hořčici, nadrobno posekané cibulky s natí a vajíčka. Osolíme podle chuti a vymícháme hladkou pomazánku.
Pomazánka z uvařené zeleniny se maže na veku nebo chléb.
TIP
Zbude-li vám z polévky kousek slepičího či kuřecího masa, můžeme jej nadrobno nasekaný přidat do pomazánky spolu s trochou tatarské omáčky a špetkou pepře. Získáte tak zase další pomazánku, kterou můžete přizdobit nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.