1 – 2 svazky (podle velikosti) lahůdkové cibulky vč. natě
30 g másla
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu
špetku pepře
sůl podle potřeby
2 starší rohlíky
olej nebo máslo na osmažení rohlíků
Polévky z jarní lahůdkové cibulky – recept
Cibulky očistíme a zvlášť nakrájíme bílé cibulky a zvlášť nať. V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nakrájené cibulky a mletou papriku, zaprášíme moukou, krátce osmahneme a za stálého míchání přilijeme asi 3/4 l studené vody. Přidáme kostku masoxu, povaříme asi 5 minut, okořeníme čerstvě mletým pepřem, přidáme nakrájenou cibulovou nať a podle chuti ještě přisolíme, provaříme a odstavíme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji nebo másle.
Naporcovaná polévka z jarní lahůdkové cibulky je pak posypaná osmaženými rohlíky a chutná výborně!