Je vhodné jako předkrm nebo jako samostatné originální – velmi chutné – pohoštění!
3 avokáda
sůl, pepř
1 stroužek česneku
1/2 kelímku pomazánkového másla bez příchuti
6 půlek vlašského ořechu na ozdobu
pár listů zeleného salátu
Plněné avokádo naší Jarušky – recept
Avokádo omyjeme, osušíme, rozřízneme napůl , lžíci opatrně vydlabeme dužinu – tu dáme do mísy a vydlabané půlky si dáme zatím stranou.
Do asi poloviny pomazánkového másla přidáme stroužek prolisovaného česneku (kdo má rád i více), ochutíme solí a pepřem podle chuti, dále přidáme dužinu avokáda a všechno dohromady rozmixujeme nebo ušleháme ručním el. šlehačem.
Vydlabané půlky avokáda vyložíme menším listem omytého a okapaného salátu a naplníme ušlehanou směsí, kterou můžeme upravit vidličkou apod. a nahoru náplně položíme půlku vlašského ořechu.
Plněné avokádo naší Jarušky dáme vychladit a podáváme pak s bílým, na kousky pokrájeným pečivem. Ze 3 avokád získáme 6 porcí.
Dobrou chuť!