200 g roštěnek
200 g vepřové kýty
200 g prsíček z kuřete
200 g vepřových jater
2 lžíce čerstvých hub (směs nebo žampióny)
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky soli
250 g oleje
Na zálivku:
1/2 lžičky zázvoru
1 lžíce sójové omáčky
1 dl bílého vína
1 lžička práškového cukru
Plná pánev masa – recept
Roštěnky a kýtu úplně očistíme od blanek, loje a kosti. Kuřecí prsíčka zbavíme kůže a vykostíme. Rovněž játra zcela očistíme.
Všechno maso nakrájíme na proužky a trochu poprášíme pepřem. Cibuli, česnek a houby pokrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpálíme olej a nejdříve osmahneme cibuli s česnekem. Až zesklovati, přidáme všechno maso a houby. Rychle a za stálého míchání po všech stranách opečeme, polijeme zálivkou, kterou jsme si zatím umíchali a dusíme na mírnějším ohni asi 20 minut. Nakonec osolíme a jako přílohu si dopřejeme hranolky.
Plná pánev masa (a nejen toto jídlo) se výborně připravuje v hluboké pánvi Titanio zn. Ballarini