Pivrncův ptáček

4 plátky kuřecích prsou
40 g tvrdého sýra
40 g nivy
1 malá cibule
40 g anglické slaniny
50 g tvrdého salámu
2 malé kyselé okurky
2 větvičky máty
1 vejce
1-2 stroužky česneku
sůl nebo grilov. či jiné koření

Pivrncův ptáček – recept

Masové plátky rozklepeme, okořeníme grilovacím kořením nebo jenom posolíme. Připravené suroviny (mimo vejce) rozmixujeme na náplň. Do ptáčka můžete dát všechno, co vám chutná. Kdo má radši pikantnější chutě, může dát víc česneku i cibuli. K hotové nádivce přidáme vejce a plátky naplníme.
Zašpendlené ptáčky zabalíme každého zvlášť do alobalu a vaříme asi 20 minut ve vroucí vodě.

TIP

Jiná úprava: Ptáčky můžeme ogrilovat na venkovním grilu. Jako přílohu podáváme čerstvou zeleninu.