Piškotové oválky

4 vejce
100 g moučkového cukru
2 lžíce horké vody
120 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
čokoládová poleva tmavá (nebo bílá)

Piškové oválky – recept

Ve vodní lázni ušleháme žloutky s horkou vodou a polovinou cukru. Po zhoustnutí ji stáhneme z ohně a šleháme do vychladnutí.
Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh a přimícháme je k vyšlehaným žloutkům. Poté vmícháme prosátou mouku s kakaem.
Těsto pak rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme pomalu, asi 10 – 12 minut, aby těsto pomalu nabývalo a nepopraskalo.

Z vychladlého korpusu vykrajíme pomocí formičky oválky (nebo i jiné tvary) a potřeme je tmavou polevou.

TIP

Chceme-li si „vyhrát“, piškotové oválky potřené tmavou polevou můžeme ještě po jejím zatuhnutí různě nazdobit i bílou polevou a obráceně. Piškotové oválky ev. čtverečky aj. jsou výborným zákuskem šálku kávy.