2 kg rajčat
1 cibule
1,5 dl octa
300 g moučkového cukru
2 lžíce rozinek
2 bobkové listy
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky kardamonu
1 stroužek česneku
chilli koření, špetka soli
Pikantní rajčatové čatní – recept
Rajčata na několik vteřin ponořte do vařící vody, pak oloupejte a nakrájejte do většího kastrolu. Přidejte prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou cibuli, mletý zázvor a poduste, zelenina musí změknout. Teprve pak přidejte ocet, cukr, koření a ostatní suroviny a pokračujte v dušení za stálého míchání, až omáčka zhoustne.
Ještě teplé pikantní rajčatové čatní plňte do připravených čistých skleniček, po zavíčkování obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
TIP
Čatní je vhodné ke grilovaným masům, k rybám apod.