150 g sýru Niva
100 g Hery
100 ml šlehačky
200 g hladké mouky
špetka soli a pepře
1 žloutek na potření
sladká paprika a kmín na posypání
Pikantní pečivo k vínu – recept
Sýr nastrouháme, přidáme mouku, šlehačku, Heru, sůl, pepř a zpracujeme hladké těsto, které dáme do chladna odpočinout.
Těsto pak vyválíme na tenkou placku, formičkami vykrajujeme různé malé tvary, které klademe na vymaštěný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem), natíráme rozšlehaným žloutkem a sypeme kmínem nebo mletou paprikou.
Pikantní pečivo k vínu pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170° C asi 10 – 15 minut.
TIP
Namísto drobného pečiva můžeme za pomocí radýlka udělat tyčinky. Dále postupujeme stejně.