Perníkové řezy

300 g hladké mouky
200 g cukru
70 g vlažného medu
1 prášek do perníku
2 vejce
2 lžíce rumu
100 g rozinek
100 g ořechů
1 dl mléka
2 lžíce kakaa

Poleva:
čokoláda na vaření
1 lžíce másla
5 lžíc mléka

Smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do perníku a kakao. Pak přidáme mléko, vejce, med, rum a všechno důkladně promícháme. Nakonec přisypeme rozinky a pomleté ořechy a znovu promícháme. Těsto by mělo mít mírně tekutou konzistenci, aby se dalo nalít do formy.
Dobře vymažeme a moukou vysypeme hlubší plech a těsto do něj vlijeme.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 – 180°C asi 25 – 30 minut.

Než se perník upeče, připravíme polevu. V kastrolku rozpustíme nalamanou čokoládu s mlékem a máslem. Polevu hned poté, co vyndáme perník z trouby, nalijeme na povrch a dobře rozetřeme.
Po ztuhnutí polevy perník nakrájíme na čtverečky.

TIP

Nakrájíme-li perník na malé čtverečky, můžeme je zařadit i mezi vánoční cukroví.