Perkelt z vepřového kolena

40 g sádla
2 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
500 g vepřového kolena nebo ramínka
sůl
20 g másla
1,5 lžíce hladké mouky
2 lžíce rajčatového protlaku
2-3 stroužky česneku
kysaná smetana

Perkelt z vepřového kolena – recept

Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a mletou sladkou papriku, zalijeme trochou horké vody, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme, občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
K téměř měkkému masu přidáme máslo rozetřené s hladkou moukou, rajčatový protlak a rozetřený česnek. Perkelt z vepřového kolena pak zamícháme a dusíme doměkka.
Nakonec vlijeme kysanou smetanu a převaříme.

Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo noky.