750 g filé z lososa
2 cukety
po 200 g červené, žluté a zelené papriky
100 g šaloty
6 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 citrón
1 snítka rozmarýnu
Pečený losos po provensálsku – recept
Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku. Vložíme do zapékací formy, osolíme a opepříme.
Omytý citrón nakrájíme na silnější plátky, rozmarýn omyjeme a osušíme a s plátky citronu vložíme do horké pánve a krátce osmahneme.
Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, rozložíme na zeleninu, pokryjeme plátky citrónu a přidáme rozmarýn.
Pečeme v předehřáté troubě při 200° C asi 30 minut.
Hotový pečený losos po provensálsku nám bude chutna s různě upraveným bramborem.