4 porce kapra (podkovy)
sůl, mletý pepř
80 g másla
šťáva z 1 citronu
150 ml smetany ke šlehání
100 g čerstvého křenu
hrst sekané petrželky
Pečený kapr s křenovou omáčkou – recept
Očištěné podkovy z kapra osolíme a podle chuti opepříme. Pokapeme je citronovou šťávou a 10 minut necháme odležet
Smetanu vyšleháme dotuha. Křen oloupeme a na struhadle nastrouháme najemno. Asi 4 lžičky křenu oddělíme a necháme stranou. Zbylý křen zlehka vmícháme do šlehačky.
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a velmi zvolna na něm opečeme porce kapra (z každé strany asi 8 minut).
Podkovy rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. Každou ozdobíme připravenou křenovou šlehačkou a poprášíme strouhaným křenem, který jsme si nechali stranou – nu, a pečený kapr s křenovou šlehačkou je hotov. Dobrou chuť!