Pečené vepřové koleno + foto

Pečené vepřové kolenozadní vepřové koleno

cibule, česnek

pepř, sůl, kmín

pivo

Vepřové koleno rozpůlíme a vykostíme. Do kastrólu dáme vepřové koleno, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Přidáme oloupanou cibuli, 3 stroužky česneku. Dolijeme do 1/3 vodou a 45 – 60 minut dusíme. Potom dáme vepřové koleno a dušenou cibuli a česnek na pekáč a podlijeme vývarem a pivem. Můžeme vepřové koleno potřít hořčicí. Dáme do trouby a pečeme cca 90minut při mírné teplotě. Během pečení podléváme a doléváme střídavě pivem a vývarem. Podáváme se zeleninovou oblohou a chlebem a na pití doporučujeme dobré vychlazené pivo.






Pečené vepřové koleno Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno Pečené vepřové koleno