Vyrábím je ze zbylých porcí smaženého štědrovečerního kapra
2 větší cibule (1 může být červená)
Nálev:
750 ml vody
250 ml 8% octa
1/2 deka
Pečenáče v nálevu s cibulkou – recept
Nejdříve si připravím nálev – vodu uvedu do varu, poté přileji ocet, přidám deko a vařím 5 minut. Hotový nálev nechám vychladnout.
Cibule nakrájím na kolečka, která překrojím na poloviny.
Do zavařovací sklenice rovnám kousky ryby, které prokládám cibulí, pak zaliji nálevem. Sklenici uzavřu a nechám stát v chladu.
Asi za 5 – 6 dnů jsou pečenáče v nálevu s cibulkou hotovy.
TIP
Nezbudou-li vám smažené porce vánočního kapra, stojí za námahu si tuto lahůdku vyrobit nově. To pak rybu naporcujte na menší filátka, obalte v trojobalu, usmažte a postupujte popsaným způsobem.