800 g rybího masa (kapr, filety z tresky apod.)
sůl
tuk na vymazání pekáčku
1 cibuli
3 stroužky česneku
120 g zelených fazolek
120 g mrkve
2 – 3 rajčata
olej na smažení
2 lžíce mraženého hrášku
1 lžíce rozinek
1 lžíci sekané petrželky
mletý černý pepř
1 lžičku kmínu
150 ml sherry nebo sladkého vína
měsíčky citrónu a bylinky na ozdobení
Rybí maso očistíme a rozdělíme na porce. Osolíme je a vložíme do dobře vymazaného pekáčku.
Cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, rajčata na měsíčky.
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Vmícháme mrkev s fazolkami a opečeme je. Přidáme rajčata, česnek, hrášek, rozinky a petrželku. Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem, zalijeme vínem a stejným množstvím vody. Vše prohřejeme a nalijeme na rybu v pekáčku.
Pekáček vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka.
Upečenou rybu pokapeme citrónovou šťávou. Ozdobíme měsíčky citrónu a bylinkami.
TIP
Zmrazenou rybu vcelku s kůží nerozmrazujte nikdy v teplé vodě, pouze ve studené. Filé pak při pokojové teplotě.