Pařížské řezy

1/2 Hery
3 žloutky
sníh ze 3 bílků
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
4 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
250 ml mléka
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu

Na krém:

1/2 Hery
200 g moučkového cukru
1 vejce
3 lžíce kakaa

Pařížské řezy – recept

Heru, žloutky, vanilkový cukr a cukr moučku vyšleháme, postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka zapracujeme sníh ušlehaný ze tří bílků.
Těsto nalijeme na dobře vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě.
Mezitím si připravíme vyšleháním hery, moučkového cukru, vejce a kakaa krém, kterým potíráme ještě teplý upečený piškot.

Po vychlazení pařížské řezy nakrájíme. Kdo chce může je přizdobit šlehačkou.