Pařížská kropenatá vejce

Chutnají výborně a vypadají zajímavě!

500 g mletého masa (hovězí+vepřové)
1 lžička směsi koření „Pařížský pepř“
1 lžička koření „Paprika červená granule“
1 lžička koření „Paprika zelená granule“
4 vařená vejce
sůl
100 g hladké mouky
100 g strouhanky
1 vejce na trojobal
50 ml mléka
olej na smažení

Pařížská kropenatá vejce – recept

Do mletého masa přidáme lžičku směsi koření „Pařížský pepř“, jeden a půl lžičky soli, lžičku granulované červené a lžičku zelené papriky. Dobře všechno promícháme a hmotu si rozdělíme na 4 stejné díly.
Vajíčka (uvařená natvrdo a vychladlá) oloupeme a zabalíme do okořeněného mletého masa a vytvarujeme do tvaru vejce.
Poté pařížská kropenatá vejce obalíme v trojobalu ( v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném s mlékem a ve strouhance).

Obalená vejce smažíme ve vyšší vrstvě oleje v kastrůlku cca 8 – 10 minut (maso se musí dobře propéct) anebo ve fritéze.

Hotová pařížská kropenatá vejce rozřízneme na poloviny a podáváme buď s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.