Ovocný dezert

2 sklenice polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
1 sklenice mletého cukru
1/2 sklenice oleje nebo jiného tuku
1 sklenice vlažného mléka
1 kompot (meruňky, švestky, broskve ap.)
1 vanilkový pudink

Ovocný dezert – recept

Mouku s práškem do pečiva, vanilk. cukrem, vejci, mletým cukrem, tukem a mlékem smícháme důkladně dohromady (aby se nám nevytvořily hrudky) a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech. Těsto na ovocný dezert pečeme ve středně vyhřáté troubě pomalu.
Po vychladnutí poklademe těsto ( je ještě na plechu) dobře okapaným kompotovaným ovocem a zalijeme pudinkem.
Pudink si připravíme tak, že šťávu z kompotu dáme vařit (je-li třeba přisladíme ji), v troše studeného mléka rozmícháme celý pudink, ten pak vlijeme do vařící kompotové šťávy a vše necháme jen přejít varem.
Teplým pudinkem ovocný dezert zalijeme, plochým nožem rozetřeme a necháme ztuhnout.

TIP

Ovocný dezert po ztuhnutí pudinku můžeme nakrájet na kostky, přizdobit šlehačkou apod. Dezert je přes svoji jednoduchost a nenáročnost na suroviny velmi chutný a vhodný i pro slavnostní příležitost, chutná všem, hlavně ale dětem a navíc využijeme na jeho zhotovení zásoby kompotů.