Udělejte si pro letní dny snadné, osvěžující a nízkokalorické mńamky z různých druhů ovoce.
1/2 kg libovolného čerstvého ovoce (jahody, borůvky, maliny, ostružiny, meruňky, kiwi, banány aj.)
1 sklenice broskvového kompotu
1 balíček broskvového želé Dr.Oetker
3 dl vody
2 – 3 lžíce cukru krystal
Ovocné želé bábovičky – recept
Omyté čerstvé ovoce nakrájejte na menší kousky, kompotované broskve rovněž pokrájejte a asi 2 dl kompotované šťávy si odložte stranou.
Do šťávy pak přidejte studenou vodu (šťáva+ voda = celkem 1/2 l tekutiny), cukr a přiveďte vše k varu. Poté ihned odstavte, metličkou vmíchejte sáček s želé a důkladně rozmíchejte.
Do připravených báboviček (nebo j. nádobek), které nejdříve vypláchnete studenou vodou, vlijte do poloviny želé a poté do nich ukládejte pokrájené ovoce (různobarevné vypadá dobře).
Ovocné želé bábovičky dejte tuhnout do chladničky na několik hodin – nejlépe přes noc.
Ovocné želé bábovičky pak opatrně vyklopte na dezertní talířek, můžete je i přizdobit snítky čerstvé meduňky ap.
TIP
Aby se želé z bábovičky dobře vyklopilo, stačí formičku před vyklopením na několik vteřin opatrně ponořit do horké vody.