350 g polohrubé mouky
1 vejce
250 g měkkého polotučného tvarohu
špetka soli
ovoce podle vlastního výběru
kousek másla na polití knedlíků
trochu moučkového cukru na posypání knedlíků, ev. i trochu granka
Ovocné tvarohové knedlíky – recept
Tvaroh rozmícháme s vejcem postupně přidáváme mouku a osolíme. Vypracujeme vláčné těsto a na pomoučeném vále rozválíme na plát.
Podle velikosti ovoce vykrájíme kousky, do kterých omyté, osušené a vypeckované ovoce zabalíme. Pevně v dlaních umačkáme a zakulatíme.
Ve vroucí, mírně osolené vodě vaříme ovocné tvarohové knedlíky asi 7 – 8 minut. Vařečkou kontrolujeme, aby se u dna nepřichytily, dokud nevyplavou na hladinu.
Uvařené ovocné tvarohové knedlíky poléváme na talíři rozpuštěným máslem a sypeme cukrem. Kdo chce, může si je posypat ještě i grankem nebo strouhanou čokoládou.