Ovocné knedlíky

250 g měkkého tvarohu
250 g vařených brambor
250 g hrubé mouky
1 vejce celé
špetka soli
asi 22 švestek nebo jiného ovoce
cukr moučka na posypání a máslo na polití

Ovocné knedlíky – recept

Do mísy dáme vařené prolisované nebo jemně nastrouhané brambory, přidáme prolisovaný tvaroh, mouku, vejce a sůl. Dobře propracujeme, těsto přendáme na pomoučený vál, utvoříme z něho váleček a z toho nakrájíme přibližně 22 stejných kousků.
Do každého dáme omyté a osušené švestky (nejlíp i vypeckované) nebo jiné ovoce, zabalíme a utvoříme kulaté knedlíčky.
Knedlíky zavaříme do vroucí vody, přiklopíme pokličkou, aby neunikala pára a dáváme pozor, aby se voda stále vařila. Asi za 10 minut jsou ovocné knedlíky hotové.
Vyndáme je a propíchneme vidličkou. Před podáváním je posypeme cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

TIP

Ovocné knedlíky můžeme posypat též nastrouhaným tvrdým tvarohem nebo mletým mákem, nebo nastrouhaným perníkem, čokoládou, grankem apod.