4 vejce
2 stroužky česneku
uzeninu (zbytky z lednice)
kousek špeku
2 cibule
sůl, pepř, sladká paprika
vařené brambory
kousek tvrdého sýra
sterilovaný nebo zmrazený hrášek
olej
Omeleta z vajec – levně a rychle – recept
Na rozehřátém oleji vyškvařte na kostičky pokrájený špek nebo angl. slaninu a přidejte k nim do zlatova opéct zbylé uvařené brambory. Pak přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, česnek, hrášek a za častého promíchávání opékejte asi 5 minut, pak rozklepněte vejce a nechte smažit, aby se všechno spojilo v omeletu.
Omeletu okořeňte podle své chuti, posypejte nakrájenými kousky sýra, přikryjte pokličkou, aby se vejce srazila a sýr roztavil.
K omeletě můžete zvolit jako přílohu pečivo, máte-li v ní však dostatek brambor, postačí k ní jen zelenina nebo kečup apod.