Ohnivé maso

500 g vepřové kýty
100 g cibule
olej
asi 150 g hořčice
150 g sterilovaných sladkokyselých okurek
100 g sterilované kapie
70 g sterilovaných feferonek i s nálevem
sůl, mletý pepř

Ohnivé maso – recept

Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno feferony. Znovu vše restujeme až do tuku a nakonec přilijeme nálev z feferonů nebo vodu a necháme provařit. Část hořčice můžeme vynechat, když maso před zalitím nálevem poprašíme hladkou moukou a chvilku osmahneme.

TIP

Na ohnivé maso můžeme použít i chilli papričky nebo pastu. Ohnivé maso můžeme poklást na malé bramboráčky, nebo na topinky, anebo jako přílohu zvolit hranolky, nebo je jíst jen s chlebem.