Oběd pro návštěvu

Pozvali jste na víkend k sobě domů své známé nebo příbuzné a nevíte, co uvařitň Nechcete v kuchyni trávit dlouhé hodiny, ale na druhou stranu chcete, aby si návštěva pochutnala a ocenila vaše kulinářské uměníň Nevíte, jak vhodně nakombinovat menu, aby bylo chuťově vyvážené, jednotlivé chody vzájemně ladily a doplňovaly seň Správná kombinace jídel a chutí není snadná ani pro profesionální kuchaře. Přinášíme vám tip na obědové menu, se kterým u návštěvy jednoznačně zabodujete.

Polévka – brokolicový krém

Jedna z nejjednodušších, ale chuťově nejvyváženějších polévek – brokolicová polévka. Může být připravována mnoha různými způsoby, naší volbou je brokolicový krém. V zeleninovém vývaru nechte povařit brokolici s česnekem, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rozmixujte tyčovým mixerem a zjemněte smetanou. Polévka je hotová snadno a její chuť je jemná, přesně na povzbuzení před hlavním chodem.

 

Hlavní chod – pečená jehněčí kotletka

Hlavním chodem ohromte. Nebojte se zariskovat a koupit méně tradiční maso, například jehněčí kotletu. Tu stačí pouze opražit na pánvi a pak jemně dopéct v troubě. Důležité je, aby kotleta dostala správnou chuť. K jehněčímu masu se skvěle hodí čerstvé bylinky, zejména pak koriandr a tymián. Z výpeku připravte jednoduchou šťávu s portským vínem a jako přílohu zvolte šťouchané brambory s pažitkou a šalotkou. Uvidíte, že s tímto receptem zabodujete.

 

Dezert – míša řezy

A na dezert se opět vraťte ke klasice. Naším tipem jsou míša řezy. Je jasné, že nejlepší míša řezy umí babičky, ale hlavní kouzlo je ve správné chuťové vyváženosti jednotlivých vrstev. Spodní korpus by neměl být tak sladký, spíše hořký s více kakaem. Tvaroh by naopak měl být sladký a čokoládu na vrchní vrstvu opět volit s vyšším obsahem kakaa, ne tak sladkou. Právě kombinace sladké chuti tvarohu a hořké chuti kakaa je to, co dělá míša řezy ideálním dezertem.