400 g širokých nudlí
500 g listového špenátu (mražený)
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce bílého vína
4 cibule
50 g másla
sůl, pepř
150 g gorgonzoly
nastrouhaný muškátový oříšek
Nudle se špenátovou omáčkou – recept
Cibule nakrájíme nadrobno a na másle je osmahneme, až zesklovatí. Přidáme nerozmražený špenát a dusíme pod pokličkou asi 10 minut za občasného zamíchání.
Nudle uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat.
Ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno, polovinu gorgonzoly pkrájené na kostky a vše rozmixujeme na pyré. Omáčku doře osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.
Nudle se špenátovou omáčkou upravíme na talíře, posypeme zbytkem na kostky nakrájené gorgonzoly a podáváme.