Netradiční vepřová pečínka

Úprava pečínky podle tohoto receptu je vhodná i pro lehčí, velmi chutnou dietu.

vepřová pečeně (kotlety b.k.)
sůl, kmín
jablka (spíš kyselejší)
celer
cibule

Netradiční vepřová pečínka – recept

Omytou vepřovou pečínku osolíme a posypeme kmínem. Vložíme do pekáčku a kolem pečínky narovnáme půlky jablek (zbavených jadřinců), kousky cibule a syrového celeru. Podlijeme vodou, pečínku občas přelijeme výpekem a pečeme (v troubě) doměkka.
Po upečení maso vyjmeme, šťávu procedíme a zeleninu (celer, cibule) i s jablkem protlačíme cedníkem do šťávy.
Pečínku naporcujeme a necháme na velkém talíři (každý se obslouží sám), šťávu dáme do omáčníku, u kterého by neměla chybět malá naběračka.

Netradiční vepřová pečínka chutná výborně, jakou přílohu si k ní zvolíte, je na vás.
Dobrou chuť!