500 g vepřové kýty
sklenice (0,7 l) sterilované zeleniny (kunovjanky apod.)
4 stroužky česneku
olej
sůl, pepř
worcesterská nebo sójová omáčka
150 – 200 g ostřejšího kečupu
ňecké maso – recept
Na kostičky nakrájené maso pokapeme olejem, přidáme drcený česnek, promícháme a necháme uležet (třeba i přes noc) v lednici.
V kastrolu rozpálíme trochu oleje, vložíme na něj naložené kostky masa, osmažíme, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, promícháme a přilijeme kunovjanku.Znovu dobře promícháme, kastrol přiklopíme poklicí a vložíme do trouby, kde maso dusíme asi 20 minut doměkka.
Hotové řecké maso zalijeme kečupem a promícháme.
TIP
ňecké maso můžeme jindy udělat s nakrájenými žampióny a podávat je můžeme jen s chlebem či pečivem.
Výborně chutná též s bramborákem a samozřejmě s dobře vychlazeným pivem. Dobrou chuť!