4 hermelíny
9 stroužků česneku
2 pálivé papričky
sladká nebo pálivá paprika (na špičku nože)
15 kuliček jalovce
10 kuliček černého pepře
10 kuliček zeleného pepře
2 lžičky tymiánu
2 lžičky rozmarýnu
2 bobkové listy
olej
Nakládaný hermelín jemně kořeněný – recept
Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na 9 dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu.
Na dno sklenice (ta by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a 1 dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice.
Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejlí zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude.
Zavíčkujte a nakládaný hermelín jemně kořeněný neotevírejte dříve než za 24 hodin.