50 g slaniny
1 cibule
500 g mletého masa (300 g vepřového, 200 g hovězího)
sůl, mletý pepř, drcený kmín
3 – 4 vejce
2 lžíce nakrájené pažitky
Mozeček z mletého masa – recept
Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme mleté maso, osolíme, mírně opepříme, přidáme drcený kmín a za častého míchání opékáme.
Potom do masa vmícháme vejce, a když ztuhnou, okořeníme mozeček z mletého masa ještě nakrájenou pažitkou.
TIP
Mozeček z mletého masa je velmi chutný se sýrovou zeleninou nebo se salátem z kysaného zelí.
Zbude-li nám od oběda, můžeme je k večeři spotřebovat na topinky, přizdobit kouskem čerstvé zeleniny , vložit do bagety, ap.