Mleté řízky s hermelínem

500 g vepřového bůčku
2 hermelíny
2 vejce
1 sklenička mléka
1 cibule
pepř, sůl, drcený kmín
špetka muškátového květu
hrst hladké mouky
strouhanka na obalení
olej na usmažení

Mleté řízky s hermelínem – recept

Do umletého vepřového bůčku přidejte horké mléko, špetku soli, dobře promíchejte a nechte do druhého dne vychladit v lednici. Druhý den přidejte k masové směsi umletý hermelín s cibulkou, 1 celé vejce, koření, všechno dobře propracujte a spojte hrstkou hladké mouky v těsto.
Z umíchané směsi tvořte oválné řízky, které obalujte v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Mleté řízky s hermelínem smažte v rozehřátém oleji, podávejte s bramborem a okurkovým salátem.