400 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
4 vejce
lžička prášku do pečiva
200 ml oleje
500 ml meruňkového kompotu
máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu
Meruňková buchtička – recept
Meruňky necháme okapat a šťávu odložíme. Pak je nakrájíme na malé kousíčky a vrátíme zpět do odložené šťávy.
Vejce s cukrem vymícháme do pěny, vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec kompot (i se šťávou). Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech a ve středně horké troubě se meruňková buchtička upeče dozlatova.
TIP
Buchtičku můžeme upéct i s jiným kompotovaným ovocem podle vlastního výběru a chuti. Po nakrájení na obdélníky či čtverce ji stačí jen pocukrovat, kdo chce, může ji polít čokoládovou polevou. Meruňková buchtička je voňavá, chutná, nenáročná a vcelku rychle hotová buchta.