Masovozeleninový talíř pro labužníky

400 g vepřové kýty
sůl, pepř mletý
1 větší cibule
2 různě zbarvené papriky
2 rajčata
olej
300 g vepřových jater
150 g žampionů

Masovozeleninový talíř pro labužníky – recept

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky na proužky, rovněž tak oloupaná rajčata.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme. Přidáme cibuli a osmažíme ji, pak na pánev vsypeme nakrájenou papriku, rajčata a všechno spolu promícháme, podlejeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

Mezitím pokrájíme očištěná játra a žampiony na plátky a v jiné pánvi na rozehřátém oleji žampiony a játra osmažíme. Osmažená játra se žampiony pak vsypeme do masovozeleninové směsi, promícháme a krátce ještě podusíme.

Nakonec masovozeleninový talíř pro labužníky dosolíme a podáváme s hranolky nebo s rýží, talíř můžeme ještě přizdobit hlávkovým salátem.