Martinská husa na česneku

4 kusy porcované husy
2 stroužky česneku
30 g tuku
sůl, mletý pepř
zázvor
1 větší cibule
2 lžičky hladké mouky

Martinská husa na česneku – recept

Porcované kousky husy osolíme, potřeme utřeným česnekem, ochutíme zázvorem a pepřem.
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme porce husy a po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a dusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku (pokud je ho mnoho, podlijeme trochou vody). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme přiměřeně vodou a krátce provaříme.
Šťávu procedíme a přelijeme jí jednotlivé porce husy.

Martinská husa na česneku chutná výborně s bramborovými knedlíky.

TIP

Podávat ji můžeme ale i s vařenými brambory a jako přílohu si dopřejeme červenou řepu.