400 g vepřové panenky
400 g kuřecích prsíček
200 g anglické slaniny nebo špeku
2 klobásy
2 papriky
2 – 3 cibule
Na marinádu:
olej
sůl, pepř
bazalku
oregano
grilovací koření
Marinovaný masový špíz – recept
Silnější plátky vepřové panenky slabounce naklepeme a nejlépe přes noc dáme do marinády – smícháme olej s grilovacím kořením. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a vložíme do jiné marinády – z oleje, solí, pepře a zelených bylinek (bazalky a oregana) a necháme v ní také přes noc.
Pak napichujeme kousky vepřového a kuřecího masa střídavě na jehly a prokládáme plátky slaniny či špeku, kolečky nakrájené klobásy, kousky cibule a papriky.
Marinovaný masový špíz grilujeme velmi zvolna asi půl hodiny.
Ugrilovaný špíz podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou.