Mandlové cukroví z dvojího těsta

Pečení mandlového cukroví z dvojího těsta není vůbec tak náročné cukroví jak se na první dojem může jevit.

Na pečené těsto:

210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g Hery
20 g kakaa
40 g strouhaných mandlí

Na nepečené těsto:

150 g moučkového cukru
50 g sušeného mléka
60 g Hery (nebo másla)
100 g strouhaných mandlí
asi 70 g rozdrcených piškotů
1 lžíce citrónové šťávy
rum (trochu)

Na slepení a polevu:

rybízovou marmeládu
čokoládovou polevu (koupíme hotovou)

Mandlové cukroví z dvojího těsta – recept

Suroviny na pečené těsto důkladně ručně zpracujeme na vláčné těsto, které vyválíme na plát a formičkami podle vlastního výběru vykrajujeme např. měsíčky, kolečka aj..Vykrojené těsto pak přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170° C pečeme opatrně dorůžova.

Stejně důkladně zpracujeme i suroviny na nepečené těsto, které rovněž rozválíme na plát a vykrajujeme stejnou formičkou (formičkami) jakou jsme vykrajovali těsto pečené.
Upečené cukroví potřeme marmeládou a přiklopíme cukrovím nepečeným.
Takto slepované cukroví polijeme čokoládovou polevou (můžeme do ní přidat kapku rumu), necháme ji na cukroví ztuhnout a pak mandlové cukroví z dvojího těsta ukládáme do krabice.