800 g lososa
1 dl bílého vína
3 stroužky česneku
3 dl smetany
2 citróny
rybí vývar
pepř, sůl, rozmarýn
olivový olej
Losos se smetanovým přelivem – recept
Rozmarýn a nakrájený česnek dáme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme porce lososa a po obou stranách prudce osmažíme dozlatova. Přelijeme bílým vínem, necháme odpařit. Poté zmírníme plamen a podlijeme vývarem, ochutíme citrónovou šťávou a podusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu z ryby zahustíme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Hotové porce lososa klademe na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.
Losos se smetanovým přelivem je velmi lahodný pokrm, který můžeme jíst bez jakékoli přílohy, můžeme jej však přizdobit zelenými bylinkami.