Lehká jarní polévka + foto postup


Lehká jarní polévka
brambory

rajčata

květák

česnek

mrkev

kečup

zelená petrželka, bobkový list

sůl, pepř, kostka masového vývaru

Lehká jarní polévka – recept


Jednoduchá, rychlá a lehká na trávení – jarní zeleninová polévka. 2 větší růžičky květáku rozmělníme na drobné kousky – malinké růžičky. Nadrobno usekáme česnek (můžeme přidat čerstvý rozmarýn).






Lehká jarní polévka Lehká jarní polévka




S tím rozmarýnem ale opatrně, je docela aromatický, stačí 5 lístečků. Na malé kostičky nakrájíme větší mrkev…





Lehká jarní polévka Lehká jarní polévka




… dva větší brambůrky a dvě větší oloupaná rajčata – vše na drobno nakrájet.





Lehká jarní polévka Lehká jarní polévka




Všechno dáme do hrnce a přidáme nadrobno usekanou zelenou petželku – já si přebytky zelené petrželky operu, osuším a nadrodno usekám. Pak je dám do nějaké vaničky a dám na mražák. Vydrží v super stavu minimálně 2 měsíce. Z vaničky se dá ihned po vytažení nabrat lžičkou – musí se ale zamražovat čerstvá a úplně suchá (ne sušená, ale ne mokrá).





Lehká jarní polévka Lehká jarní polévka






Jako vanička nám poslouží třeba prázdná vanička od másla, sleduješ mamiň…






Lehká jarní polévka





Zalejeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Jakmile polévka začne vařit, přidáme kostku masoxu (masového vývaru) a několik (5) polévkových lžic kečupu.





Lehká jarní polévka Lehká jarní polévka




Vaříme asi 20 minut – než zelenina změkne. Déle ne. Zelenina může trochu křupat. Nezahušťujeme. Dle chuti můžeme přidat trochu octa. Vyloženě chalupové, časově nenáročné jídlo.






Lehká jarní polévka