1 velký květák
1 malá cibule nasekaná nadrobno
1 červená nebo zelená paprika nakrájená na kostičky
3 lžíce oleje
2 lžíce sladké červené papriky
220 ml vody
280 g žampiónů nakrájených na plátky
240 ml kysané smetany
pepř, sůl
Květákový paprikáš – recept
Ve velké pánvi nebo hrnci osmahneme na oleji cibulku a nakrájenou papriku, přidáme sladkou mletou papriku a vodu. Vaříme na největším plameni asi minutu, přidáme žampióny a trochu soli. Plamen zmírníme na střední, pánev přikryjeme poklicí a dusíme asi 5 minut.
Potom květák rozdělíme na růžičky, přidáme do směsi, zamícháme, přikryjeme poklicí a dusíme až je květákový paprikáš hotový (ne však rozvařený).
Přidáme kysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a chvilku provaříme.
Jako příloha je vhodný salát z hlávkového salátu.