1 květák
1 lžička karí
1 lžička koriandru
1 lžička kurkumy
špetka soli
3 lžíce sójové omáčky
5 brambor
tuk na fritování
Květák „Asie“ – recept
Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a uvaříme v osolené vodě. Na pánev dáme rozpálit lžíci oleje, do ní přidáme po lžičce karí, kurkumy a koriandru, špetku soli a sójovou omáčku. Pak přidáme uvařený květák a restujeme asi 5 minut.
Brambory dobře omyjeme a pokud je to možné, vydrhneme kartáčkem nebo drátěnkou. Potom je nakrájíme i se slupkou na kolečka silné asi 1 – 1,5 cm a orestujeme ve fritovací nádobě.
Měkké brambory vmícháme do květáku a květák „Asie“ můžeme podávat.
TIP
Květák „Asie“ je pikantní asijský pokrm, ke kterému se nejlíp pije neslazený zelený čaj.